kolmapäev, 22. oktoober 2014

Esimesed päevad Tais, Krabis

Siin on minu järgnev sissekanne reisiblogisse.

Neljas blogi postitutus ( kirjutatud hotellis 21.10.2014 kohaliku aja järgi kell 7.22pm )


  Järgmisel hommikul ärkasin kell 8 üles juba. Nii raske oli ärgata, sest Eestis oli sel ajal alles öö ning polnud veel päris õieti ajavahega ära harjunud. Nii teistmoodi oli ärgata. Algul oli üldse segaduses, kus olen ja mis teen. Peale arusaamist liikusin ruttu vannituppa, tegin väikese säti ning läksime, siis hommikust sööma. Räigelt palju süüa lihtsalt jälle, aga no minule sobib see. Võtsin praemuna, peekonit, croissante, igast värket salatit jne. Kindlasti ka kohvi ning apelsini mahla. Väga maitsev oli. Peale seda võtsin veel igasuguseid tai puuvilju: papaya, draankoni puuvili, ananass jne. Kirjeldamatult hea ning magus lihtsalt. Peale söömist läksin tuppa ning vahetasin riided, et minna ujuma mereäärde. Vahepeal tegin ka erinevaid pilte aiast ja ümbruskonnast.

Läksin, siis vette. Täiesti lõpp kui soe lihtsalt. Vesi oli vähemalt 33 kraadi soe. Lihtsalt ulpisin ning tõmblesin ringi seal. Laine oli ka päris korralik. Mõtlesin veel, et no, siis on ka haid, aga vast jätavad minu vahele, niikuinii ma ei maitseks hästi. 




Peale ujumist võtsin päikest, mis oli päris kuum. Igal pool hotelli alal ning hotellis sees on tsunami suure ohu tõttu sildid, kuhu ja kui kaugele peab jooksma kui tsunami tuleb. Ning tsunami tunnused on, kui vesi tõmbub palju järsult tagasi ning maavärin, kuid häire tuleb kindlasti. 

   Vahepeal tuli meiega rääkima üks ( sajast ) massöörist, kelle nimi oli Phu ning ta elab 100m meie hotellist. Rääkis ikka, et see Tai massaaž on see parim ja kindlasti peab proovima ja, et kindlasti oleme kõik väga pinges ning tulge kindlasti proovima. Lisaks sellele kõigele andis ta veel meile ka kooritud ja lõigutud ananassi pulga otsas.

  Ütlesime, küll me külla tuleme ning võtame su pakkumise vastu. Peale mida me läksime tuppa natukeseks puhkama ( ei tea millest ) ning peale seda läksime linna peale lõunat sööma. No okei, üks täikas võttis meid rajalt maha, et siin ikka see kõige parem toit jne. Jah jäime nõusse, kuna tai toidukoht ja seda me ju tahtsime. Kõige pealt võtsime mingisugused taskud, mille sees oli kanasegu




Päris hea oli, aga pearoaks tellisin ma endale nuudlid mereandidega ning magushapu kastme. Ossa raisk. See oli alles maitseelamus, muud ma ei oska selle kohta öelda. Kõige pealt vaatasin, et seal ei olnud mingisuguseid nuudleid ja mitte üht ka ! Vaid selle asemel oli mingi limane mereelukas – kalmaar. Terve taldrik oli seda täis. Maitse oli tegelikult hea ning olin rahul. Aga oodake veel, see ei olnud kõik. Kui ma olin natukene söönud leidsin ma mingisuguse imeliku asja, see oli nagu mais samas nagu ka mitte. Ja siis ma sain aru, et see oli kaheksa jala üks jalgadest ?? Ma olin nagu omg, miks ei olnud menüüs hoiatatud, et ma leian enda toidust kellegi pea või jäseme. Okei ma isegi maitsesin seda ja krõpsus hamba alla, aga kindlasti mitte see ei meenutanud ei kana, siga ega ka mitte lammast. Sõin enda toitu edasi, väga hoolikalt ja maitse oli normaalne. Aga üllatused ei olnud veel läbi. Peale selle ma leidsin imelikku kupli ning limase asi. Esimene reaktsioon, nonii, kas see on nüüd siis selle ühe jalaga kaheksajala pea või midagi. Aga kus sa, siis sellega, see oli midagi palju erilisemat – tervelt tigu teha, oma kupliga. Vot, siis ma olin küll, REAALSELT VÕI ? Mõtlesin kas söön või ei söö.. Tükk aega pidasin enda ette aru. Viimaks võtsin ja sõin ära. Ausalt see ei maitsenud nii hullult, aga kindlasti ei olnud see midagi ka väga head. Viimaks leidsin ka ühe kreveti oma toiduseest, mis oli see kõige parem. Viimaks jõudsin järeldusele, et nuudleid enam tellida ei julge, sest jumal teab, mis eluka sa, siis endale hoopis toidulauale saad.

 Viimaks maksime arve ära ja liikusime edasi. Nägin tee peal kukke ka või no kana, vahet ma neil niikuinii ei tee – linnalaps.


 Peale seda läksime hotelli ning tegelesin enda asjadega – autokooliks õppimine ning blogi kirjutamine. Hiljem pimedas käisime veel poes ning ostsime igasugust süüa ja juua kokku. Väga kaunis päikeseloojang oli ka.





 Vahepeal midagi erilist ei juhtunudki, kui ainult puhkasin ja kunagi öösel sain magama jäädud. Järgmisel päeval ärkasime jällegi kohaliku aja järgi kell 8 hommikul juba. Kiire sätt, värgid särgid ning läksime hommikust sööma. Sõin mingi suhteliselt suure kausi täie draakongi puuvilja ja papayat. Räigelt hea lihtsalt. Peale seda liikusime tuppa ning panime asjad kokku, sest et sel päeval me liikusime ühele saarele, mida kutsutakse Railayks. Tõeline paradiisisaar. Ühesõnaga läksime võtsime piletid, edasi-tagasi ühele inimesele oli 200 bahti ehk 5 euri. Läksime, siis pikasaba paadi peale, kuhu tuli minna läbi vee ehk natukene märjaks saama. 

   Paadid ise muidu asusid täpselt samas rannas, kus meie igapäevaselt ujumas käisime. Läksime paati ning hakkasime liikuma. Sõit kestis umbes 15 minutit. Vahepeal küll kaldus ühelt poolt teisele, aga see oli täiega mõnus just. Viimaks kui kohal, pidime jälle maha hüppama, vette.


             Liikusime mööda rannaäärt ning võtsime endale koha. Hakkasime päevitama ja ujuma. Vesi oli muidugi jälle üle 30 kraadi. Algul istusingi ainult seal, kuna väljas oli liiga kuum, et lihtsalt liikuda. Viimaks päevitasin ka päris korralikult, kuniks pidin panema salli õlgadele, kuna tundsin, et hakkab liiale sealt minema. Ja viimaks kui kell oli 12 keskpäeval, oli päike täpselt 180 kraadi seniidis ehk täpselt ülevalt alla pähe ja muidugi minul ju kärssab, siis pea juuste vahelt ära. Lõpuks olimegi nii palju päevitanud ja räigelt kuum oli, et otsisime koha kuhu istuma minna. Alguses vaatasime kohalikke poode ja toidukohti ja viimaks sattusime mingisesse kohaliku paika, sest seal juba tumedad liikusid ainult ringi ja mängisid pudelikorkidega/kookospähklitega kabet ning kiskus mustaks jne. Mõtlesime, et peame otsa ümber pöörama ning kuhugi mujale minema. Viimaks leidsimegi ühe kohviku, kus oli räigelt mõnus konditsioneer ja wifi. Võtsin latte ning Oreo jäätise. Parim kooslus lihtsalt. Rätikuga täidikesel ei olnud veel vahetusraha ning läks kuhugi mujale raha vahetama. Sõime ning jõime ära ja peale seda läksime tagasi randa, kus andsime tagasitee piletid, kuid pidime mingi 30minutit ootama, sest kokku pidi ühte paatim tulema vähemalt 6 inimest. Viimaks saime kokku ja liikusime tagasi koju. Ahja ennem seda kõike tegime ka vahepeal niisama pilte ning leidsin ka Tai lipu üles. 



   Minu taga istusid kaks musta ameeriklast ning minu ees kaks kollast jaapanlast. Hea kooslus. Aga läksime tuppa natukeseks puhkusest puhkama. Peale mida läksime basseini äärde jälle päevitama. Aga vot, siis läks räigelt kuumaks lihtsalt ja umbseks. Enam ei jaksanud olla, läksime lihtsalt basseini ligunema, kuna see oli sel hetkel ainukene koht, kus sai olla. Mõnu oli ning isegi basseinis oli Wifi Iphone-i jaoks.


    Peale seda kõike oligi kätte saabunud õhtu. Tegin väikse säti ning peale seda liikusime linna poole – õhtustama. Leidsime ühe räigelt mõnusa koha. Selline, kus oli palju taimi sees, asus väljas, suur koht ning elav muusika. Otsustasime sinna minna. Meie kõrval lauas istus veel kaks austraallast. Tellisime endale eelroaks kevadrullid ning mingisugused tai pärased kreveti asjandused. Nii head olid, oleks tahtnud veel. Samal ajal käis taustana elavmuusikana erinevaid laule. Hästi mõnus oli. Teisena võtsin söögiks grillitud kana, soya ning šampinjonide kastmes koos tšillise riisiga. See kõik sobis väga hästi kokku, mulle täiega meeldis. Teenindas meid muidugi 4 töötajat ning väga kiiresti, samal ajal kui saad Eestis 1 teenindaja ja seda ka headel päevadel. Kõik oli väga viisakas ning hea – jäin räigelt rahule. Peale seda kõndisime veel natukene poodides ringi ning ostsime, midagi endale tuppa juua ka. Peale seda oli netis poole ööni kuna ajavahetõttu ei saanud kohe und. Viimaks aga uinusin. Head ööd jällegi J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar